Hogy működik a LivingLab?

Milyen szolgáltatás nyújt a LivingLab tagjainak?

  • Ötletek összegyűjtése: A felhasználók, a felhasználói közösségek, jövő Internet kutatással foglalkozó más szervezetek, és vállalkozások K+F ötleteinek feltárása és bekapcsolása a LivingLab innovációs rendszerébe. A LivingLab befogadó K+F infrastruktúrával és üzleti inkubációval támogatja az innovatív egyéni és közösségi ötletek gyakorlati megvalósítását (idea-in approach).
  • Kutatási projetektek kialakítása: A LivingLab a működésében nemcsak a kívülről jövő ötletekre és javaslatokra fókuszál, hanem aktívan részt vesz a szellemi alkotás folyamatában, így a külső ötletek megvalósítása mellett kutatási és innovációs projekteket generál a jövő Internet területén.
  • Innovációs ötletek megvalósításának támogatása: külső és belső technológiai ismeretek integrálása, illetve az innovációs ötletek megítélése során értékeljük azok legjobb megvalósítási formáját, és azok helyét is (projekt, livinlab, partner, konzorcium, új vállalkozás, stb.).

Az innovációs folyamat kiegészítőjeként a LivingLab pre-commercial procurement területen is katalizálja és elősegíti az újszerű innováció finanszírozási és menedzsment módszereket. Az egyes területeken nélkülözhetetlen eszközbeszerzési eljárás keretében lehetőség nyílik az ellátási lánc kitágítására, a szereplők számának bővítésére. Az eljárás folyamán a felhasználói tapasztalatok és visszajelzések becsatornázhatóak a PCP egyes fázisaiba.

Milyen technológiai területeken folytatjuk tevékenységünket?

Kiemelt tevékenységi területek: Internet of things, Internet of people, Participatorysensing (egészségügy, közlekedés, környezetvédelem ), Szenzor hálózatok, Semantictechnologies.

Milyen formában működik a LivingLab?

A Future Internet LivingLab Budapest egyesületi formában működik. Az egyesülethez további tagok folyamatosan csatlakozhatnak. Az LivingLab kialakítása során fontos, hogy a Future Internet témakör összes érintettje megjelenjen, akár egyesületi tag, akár csatlakozó felhasználóként, és így teljes ökoszisztéma lefedettséget sikerüljön megvalósítani.

Kiket várunk tagjaink közé?

  • Akadémiai intézményeket (mind technológiai, mind társadalomtudományi területek)
  • Nagy ipari résztvevőket, multinacionális vállalatokat, mind technológiai szállítói, mind felhasználói területen
  • Innovatív kis- és középvállalatokat
  • A jövő internet technológiai iránt érdeklődő egyéni felhasználókat

Hol kaphatok további információt?

Racskó Péter, peter.racsko@uni-corvinus.hu